RRB_exams > RRB > rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
1) Which disease is often referred as "Royal Disease"
A) HaemophiliaB) Anaemia
C) CancerD) Tuberculosis
View AnswerDiscuss on this
Answer : Haemophilia


HISTORY > MEDIEVAL
2) In the third battle of Panipat, the Marathas were defeated by the
A) MughalsB) Afghans
C) EnglishD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Afghans


GEOGRAPY > LOCATION
3) At which place is the Kumbh Mela not held
A) Banaras (Kashi / Varanasi)B) Ujjain
C) NasikD) Haridwar
View AnswerDiscuss on this
Answer : Banaras (Kashi / Varanasi)


ENGINEERING > ELECTRONICS
4) The resultant of two equal forces (F) acting in opposite directions will be
A) 2 X FB) ?2 F
C) 0.707 FD) zero
View AnswerDiscuss on this
Answer : zero


GENERAL > GENERAL
5) Who is the Project Director of the Mars Orbiter Mission (MOM), also called Mangalyaan
A) K. RadhakrishnanB) S. Ramakrishnan
C) Mylswamy AnnaduraiD) S.K. Shivakumar
View AnswerDiscuss on this
Answer : S.K. Shivakumar


ENGINEERING > ELECTRICAL
6) Welding of steel structures on site of a building is done by
A) arc weldingB) gas welding
C) resistance weldingD) thermite welding
View AnswerDiscuss on this
Answer : arc welding


NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
7) In the following question the two words given on one side of double colon i.e., : bear a certain relationship. The other side shows an incomplete pair marked by a missing word which bears a similar relationship with the given word. Find the missing word out of the given options (A), (B), (C) or (D). Eye : Cataract: :_____ : Hepatitis
A) LiverB) Pancreas
C) StomachD) Lungs
View AnswerDiscuss on this
Answer : Liver


MATHEMATICS > GENERAL
8) A watermelon weights 5000 grams. 99 PERC of its weight is water. It it kept in a drying room and after some time it turns out that it has only 98 PERC water by weight. Now its weight in grams is
A) 4900B) 4000
C) 2500D) 4800
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2500


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
9) Which of the following programming languages is exclusively used for Artificial Intelligence
A) CB) Java
C) FORTRAND) PROLOG
View AnswerDiscuss on this
Answer : PROLOG


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
10) A good Database Managment System (DBMS) should have
A) Provision for data integrity and system integrityB) Scope for acrchives
C) Financial stability of the vendor so that after sales support and update are avilableD) all of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Provision for data integrity and system integrity