RRB_exams > RRB > rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
GEOGRAPY > CROPS
1) Which state produces the bulk of natural rubber in India
A) TripuraB) Tamil Nadu
C) KeralaD) Karnataka
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kerala


CIVICS > GENERAL
2) India borrowed the idea of Directive Principles of State Policy from the constitution of
A) GermanyB) Ireland
C) South AfricaD) England
View AnswerDiscuss on this
Answer : Ireland


ENGINEERING > ELECTRICAL
3) As compared to PNP transistor, NPN transistors are preferred due to
A) being economicalB) having simple operating mechanism
C) consuming less bias voltageD) better high frequency response
View AnswerDiscuss on this
Answer : consuming less bias voltage


GENERAL > GENERAL
4) Working from whole to part is followed in surveying, in order to ensure that
A) survey work can be completed more quicklyB) plotting can be made quickly
C) the errors or mistakes of one portion does not effect other portionsD) error will be minimum
View AnswerDiscuss on this
Answer : error will be minimum


ENGINEERING > ELECTRICAL
5) A steam pipe is to be insulated by two insulating materials put over each other. For better results
A) better insulation should be put over pipe and inferior one over itB) inferior insulation should be put over pipe and better one over it
C) both may be put in any orderD) whether to put inferior insulation or better insulation over pipe depends on steam temperature
View AnswerDiscuss on this
Answer : better insulation should be put over pipe and inferior one over it


NATURAL_SCIENCE > ZOOLOGY
6) Deficiency of iodine causes
A) RicketsB) Beri-beri
C) GoitreD) Bleeding gums
View AnswerDiscuss on this
Answer : Goitre


COMPUTER_SCIENCE > HARDWARE
7) Which was the bulkiest PC
A) Ist Generation ComputerB) IInd Generation Computer
C) IIIrd Generation ComputerD) IVth Generation Computer
View AnswerDiscuss on this
Answer : Ist Generation Computer


MATHEMATICS > Average
8) Out of four numbers, the average of first three is 16 and that of the last three is 15. If thel number is 18, then the first number is
A) 22B) 21
C) 24D) 19
View AnswerDiscuss on this
Answer : 22


ENGINEERING > ELECTRONICS
9) Two elements that are frequently used in making transistors are
A) Iridium and TungstenB) Lead and Tin
C) Iron and CarbonD) Silicon and Germanium
View AnswerDiscuss on this
Answer : Silicon and Germanium


ENGINEERING > ELECTRICAL
10) Harmonic distortion in amplifiers is due to
A) positive feedback in the CircuitB) power supply of the amplifier
C) reactive circuit elementsD) non-linear characteristics of the active device
View AnswerDiscuss on this
Answer : non-linear characteristics of the active device