RRB_exams > RRB > RRB_Se_Exam_2014_yellow_colour
MATHEMATICS > GENERAL
1) Six boys A, B, C, D, E and F are sitting in a row facing towards north, C is sitting between A and E. D is not at the end. B Is sitting immediate right to E. F is not at the right end. How many persons are there to the right of D
A) TwoB) Three
C) FourD) Five
View AnswerDiscuss on this
Answer : Four


MATHEMATICS > ARITHMETIC
2) If the arithmetic mean of 25,27,31,35,39 and x it 38, find x
A) 69B) 70
C) 71D) 73
View AnswerDiscuss on this
Answer : 71


HISTORY > AWARDS
3) In India, the Jnanpith Award is a
A) film awardB) sports award
C) science awardD) literary award
View AnswerDiscuss on this
Answer : literary award


MATHEMATICS > GENERAL
4) How many terms are there in the series 201,208,215, 222......., 369
A) 23B) 25
C) 27D) 29
View AnswerDiscuss on this
Answer : 25


GEOGRAPY > EARTH
5) In which months are the Kharif crops sown
A) March-AprilB) June-July
C) September-OctoberD) November-December
View AnswerDiscuss on this
Answer : June-July


MATHEMATICS > AGE
6) A is 3 years older than B and 3 years younger than C, while B and D are twins. How many years older is Cthan D
A) 6B) 3
C) 2D) equal in age
View AnswerDiscuss on this
Answer : 6


GEOGRAPY > LOCATION
7) Which of the following countries is not in Asia
A) KazakhstanB) Azerbaijan
C) TunisiaD) Yemen
View AnswerDiscuss on this
Answer : Tunisia


MATHEMATICS > GENERAL
8) 10 X 0.2 X 0.2 X 0.1 X 10 / 0.001 X 0.01 X 100 = ?
A) 20B) 40
C) 200D) 400
View AnswerDiscuss on this
Answer : 400


ENGINEERING > ELECTRICAL
9) Fill in the blank:
Two-stroke internal combustion engines are used where low cost, compactness and important considerations
A) good lookB) high volumetric efficient
C) light weightD) high thermal efficiency
View AnswerDiscuss on this
Answer : light weight


MATHEMATICS > GENERAL
10) In a row of boys, Kamal is fifth from the left and Tarun is sixth from the when they exchange their positions, Kamal becomes thirteenth from the left What will be Tarun's position from the right
A) 10thB) 14th
C) 16thD) 18th
View AnswerDiscuss on this
Answer : 14th