RRB_exams > RRB > RRB_Se_Exam_2014_yellow_colour
COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
1) A computer virus is
A) a hardwareB) a computer program
C) a client serverD) a read-only memory
View AnswerDiscuss on this
Answer : a computer program


NATURAL_SCIENCE > BOTANY
2) The younger, outermost wood, which is living wood in a growing tree, is known as
A) soft woodB) outer wood
C) white woodD) sap wood
View AnswerDiscuss on this
Answer : sap wood


ENGINEERING > ELECTRICAL
3) the girders made up from separate structural steel plates by welding or riveting are known us
A) web girdersB) flange girders
C) plate girdersD) rolled girders
View AnswerDiscuss on this
Answer : plate girders


GEOGRAPY > RAIN_FALL
4) Electrical power plants utilizing coal are among the greatest contributors to gaseous pollutions that are responsible for
A) Greenhouse effectB) decrease in nitrogen level
C) decrease in water vapourD) acid rain
View AnswerDiscuss on this
Answer : acid rain


MATHEMATICS > AGE
5) The ages of Ashok and Raju are in the ratio 5 : 7. Eight years ago, their ages were in the ratio 7 : 13. Find their present ages
A) 15 years and 18 yearsB) 20 years and 28 years
C) 10 years and 14 yearsD) 15 years and 21 years
View AnswerDiscuss on this
Answer : 15 years and 21 years


MATHEMATICS > Compound_Interest
6) Find the compound interest on Rs 14000 for 2 years at 5 PERC per annum
A) Rs 1335B) Rs 1370
C) Rs 1410D) Rs 1435
View AnswerDiscuss on this
Answer : Rs 1435


GEOGRAPY > EARTH
7) Which are the species found in dry forests and arid forests of India
A) teak, sal, bambooB) bamboo, mahogany, rubber
C) kikar, babool, date palmD) teak, mango, neem
View AnswerDiscuss on this
Answer : teak, sal, bamboo


MATHEMATICS > GENERAL
8) The height of a cone is 40 cm. A small cone is cut off at the top of a plane parallel to its base. If its volume be 1/64 of the volume of the given cone,what is the height of the small cone
A) 8 cmB) 10 cm
C) 12 cmD) 14 cm
View AnswerDiscuss on this
Answer : 10 cm


ENGINEERING > ELECTRICAL
9) The junction diode, formed from a metal-semiconductor junction rather than a p-n junction, is known as
A) Schottky diodeB) metal diode
C) Fleming diodeD) Bose diode
View AnswerDiscuss on this
Answer : Schottky diode


MATHEMATICS > GENERAL
10) The height of a triangle as well as its base are increased by 30 PERC . find the percentage increase in its area
A) 15 PERCB) 30 PERC
C) 45 PERCD) 69 PERC
View AnswerDiscuss on this
Answer : 69 PERC