RRB_exams > RRB > RRB_SE_Green_Answer_key_2014
HISTORY > EPIC
1) In Hindu mythology, whose devotee was Prahlada
A) VishnuB) Brahma
C) ShivaD) Indra
View AnswerDiscuss on this
Answer : Vishnu


GEOGRAPY > COUNTRY_AND_CAPITAL
2) Which country's national flag is called the Union Jack
A) USAB) UK
C) UAED) Uganda
View AnswerDiscuss on this
Answer : UK


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
3) Marie Curie won a Nobel Prize for her study of what
A) UraniumB) Plutonium
C) RadiumD) Aurum
View AnswerDiscuss on this
Answer : Radium


SPORTS > COMMONWEALTH
4) Which was the first Asian city to host the Olympic games
A) TokyoB) Seoul
C) BeijingD) Manila
View AnswerDiscuss on this
Answer : Tokyo


MEDICAL > DISEASES
5) Which of these is usually transmitted by the rat flea
A) DiphtheriaB) Cholera
C) MalariaD) Plague
View AnswerDiscuss on this
Answer : Plague


PUZZLES > WORD
6) Which two letter come next : Z, Y, X, U, T, S, P, O, N, K, __, __
A) H, GB) H, I
C) I, HD) J, I
View AnswerDiscuss on this
Answer : J, I


PUZZLES > WORD
7) What comes next : U, B, I, P, W, __
A) DB) F
C) QD) Z
View AnswerDiscuss on this
Answer : D


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
8) In an artificial language, 'briftamint' means 'militant', 'uftonel' means 'occupied' 'uftonalene' means 'occupation'. Which word could mean 'occupant'
A) elbriftaB) uftonamint
C) elamintD) briftalene
View AnswerDiscuss on this
Answer : uftonamint


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
9) In an artificial language, 'morpirquat' means 'birdhouse', 'beelmorpir' means 'bluebird', 'beelclak' means 'bluebell'. Which word could mean 'houseguest'
A) morpirhundeB) beelmoki
C) quathundeD) clakquat
View AnswerDiscuss on this
Answer : quathunde


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
10) In an artificial language, 'relftaga' means 'carefree', 'otaga' means 'careful', 'fertaga' means 'careless'. Which word could mean 'aftercare'
A) zentagaB) tagafer
C) tagazenD) relffer
View AnswerDiscuss on this
Answer : tagazen