PUZZLES > NUMBER
1) Which of the following sequences is different from the rest
A) 1,1,2,3,5,8,13,....B) 0,2,2,4,6,10,16,...
C) 1,3,4,7,11,18,29,....D) 1,2,3,6,11,20,37,...
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 1,2,3,6,11,20,37,...


2) Find the next two numbers in the series : 1, 2, 4,7,11,16,__,___
A) 21,24B) 22,29
C) 31,39D) 32,39
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 22,29


3) Find the missing numbers in the series : 1,3,6,8,16,18,_,_,76,78
A) 26,67B) 36,38
C) 32,45D) 52,104
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 36,38


4) Find the missing number in the blank in the series : 1,4,9,16,25,_,49,64
A) 21B) 31
C) 26D) 36
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 36


5) Find the next three numbers in the series : 3, 4,9,10,15,___,___,___.
A) 16, 21, 22B) 16, 22, 23
C) 16, 23, 24D) None of these
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 16, 21, 22


6) In 'Family' is codeed as 316459 and 'Sister' is coded as 747820, then 'Mystery' will be coded as
A) 6987209B) 9798209
C) 6978209D) 6972809
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 6978209


7) 29, 54, 103, 200, 393, ?
A) 586B) 490
C) 678D) 778
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 586


8) 4, 15, 37, 70, ?, 169
A) 103B) 106
C) 117D) 114
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 114


9) 2, 11, 38, 119, ?
A) 357B) 380
C) 362D) 418
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 362


10) 1, 8, 27, 64, ? , 216
A) 85B) 125
C) 155D) 205
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 125