PHYSICAL SCIENCE > CHEMISTRY
1) Methane gas
A) is a greenhouse gasB) is harmful to the ozone layer
C) is a radioactive pollutantD) ProduceS Very strong acid
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : is a greenhouse gas


2) Starting with the same initial, conditions, an ideal gas expands from volume V\ to V2 in three different f ways. The work done by the gas is Wu if the process is purely isothermal; W2, if purely isobaric and Wj, if purely adiabatic. Then I
A) W2 > W1 > W3B) W2 > W3 > Wl
C) W1 > W2 > W3D) W1 > W2 > W2
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : W2 > W1 > W3


3) A three-carbon chain with a double bond is called propene and if it has a triple bond, it would be called
A) propanoneB) propyne
C) propinD) propanal
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : propyne


4) Which one is a gas
A) ChlorineB) Bromine
C) IodineD) all of the above
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Chlorine


5) Which of the following liquids has maximum density
A) WaterB) Mercury
C) AlcoholD) Ether
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Mercury


6) Neutrons are present in all atoms except
A) HeliumB) Carbon
C) NitrogenD) Hydrogen
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Hydrogen


7) Taj Mahal is threatened due to the effect of
A) ChlorineB) sulphur dioxide
C) OxygenD) Hydrogen
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : sulphur dioxide


8) If a certain amount of dry ice is mixed with same amount of water at 80C, the final temperature of mixture will be
A) 80CB) 0C
C) 40CD) 20C
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 40C


9) Glass is attacked by which of the following
A) hydrogen chlorideB) hydrogen bromide
C) hydrogen iodideD) hydrogen fluoride
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : hydrogen fluoride


10) The rock having calcium carbonate as main mineral constituent, is called
A) calcareous rockB) argillaceous rock
C) siliceous rockD) sandy rock
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : calcareous rock