NATURAL SCIENCE > ZOOLOGY
1) In which part of the human body is the retina located
A) NoseB) brain
C) EyeD) Ear
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Eye


2) Red Blood Cells are produced in
A) HeartB) Liver
C) Lymph NodesD) bone marrow
View AnswerDiscuss on this        
Answer : bone marrow


3) The number of bones in the human skeleton is:
A) 200B) 206
C) 212D) 218
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 206


4) Oxygen-rich blood from the lungs comes to the
A) right atrium of the heartB) left atrium of the heart
C) right ventricle of the heartD) septum of the heart
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : left atrium of the heart


5) Each kidney has a large number of filtration units called
A) fiitronsB) cup filters
C) bladderD) nephrons
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : nephrons


6) Rules of inheritance of traits in human beings were worked out by
A) MillerB) Urey
C) MendelD) Haldane
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : Mendel


7) Cranial nerves emerge from the
A) brainB) central part of spinal cord
C) lower part of spinal cordD) upper part of spinal cord
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : brain


8) Many bacteria and protozoa simply divide into two or more daughter cells. This process is known as
A) propagationB) fission
C) buddingD) fragmentation
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : fission


9) The strength of concrete with passage of time
A) decreasesB) remains constant
C) increasesD) becomes unpredictable
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : decreases


10) BCG vaccine is used against
A) TBB) Leprosy
C) MeaslesD) Polio
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : TB