NATURAL SCIENCE > VITAMIN
1) Which of the following do water soluble Vitamins include
A) Vitamin AB) Vitamin C
C) Vitamin ED) Vitamin K
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Vitamin C


2) An antidote for warfarin toxicity/overdose
A) ProtamineB) Dimercaprol
C) PenicillamineD) Vitamin K
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Vitamin K


3) Pyridoxine is
A) Vitamin B 1B) Vitamin B 2
C) Vitamin B 6D) Folic acid
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Vitamin B 6


4) Antixerophthalmic vitamin is
A) Vitamin EB) Vitamin D
C) Vitamin BD) Vitamin A
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Vitamin A


5) The banana is the good source of which vitamin
A) AB) C
C) DD) B
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : C


6) Name the vitamin and mineral necessary for blood clotting
A) Vitamin D and CalciumB) Vitamin B and Sodium
C) Vitamin K and CalciumD) Vitamin C and Iodine
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Vitamin K and Calcium


7) Consider the following pairs : Vitamin/Deficiency disease
1) Vitamin C -  Scurvy
2) Vitamin D -  Rickets
3) Vitamin E -  Night blindness
4) . -  .
A) 1 and 2 onlyB) 3 only
C) 1, 2 and 3D) none
View AnswerDiscuss on this        PAPER 2 2014 ANSWER KEY
Answer : 1 and 2 only


8) Point out the wrong statement in the following statements :
1) Vitamin A is Fat soluble
2) Vitamin C is Water soluble
3) Glycogen is animal starch
4) Vitamin E is also known as calciferol
A) I
B) II
C) III
D) IV
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : IV


9) Which of the following vitamins are water-soluble
A) Thiamine, Riboflavin, Vitamin-D and Vitamin-EB) Niacin, Vitamin-B12, Vitamin-K and Vitamin-D
C) Thiamine,Riboflavin, Niacin and Vitamin-B12D) Vitamin-C, Vitamin-E, Vitamin-K and Folic Acid
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : Thiamine,Riboflavin, Niacin and Vitamin-B12


10) Sources of the nucleotide portion of NAD include:
A) N-methyl nicotinamideB) Riboflavin
C) PRPPD) Tryptophan
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Tryptophan