MEDICAL > DISEASES
1) A client with bacterial pneumonia is to be started on intravenous antibiotics which of the following diagnostic tests must be completed before antibiotic begins
A) UrinalysisB) Sputum culture
C) Chest radiographD) Red blood cell count
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Sputum culture


2) Some fatty acids contain only one "double bond" linkage in the carbon chain. These are referred to as which of the following
A) Saturated Fatty acidsB) Di-saturated fatty acids
C) Monounsaturated fatty acidsD) Polyunsaturated fatty acids
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Polyunsaturated fatty acids


3) What is the approximate time the blastocyst spends travelling to the uterus for implanation
A) 2 daysB) 7 days
C) 10 daysD) 14 weeks
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 7 days


4) Thirty-year-old Bano Begum was brought to the casualty in a state of altered sensorium. She was on lithium treatment for the affective disorder and suffered an attack of epileptic fits. On examination she has tremors, increased deep tension reflexives, and insentience of urine she also had undergone an episode of severe gastro-enteritis 2 days ago Lithium level in the serum is 1.95 mEq/I. The most
A) Lithium toxicityB) Servere dehydration
C) Manic stuporD) Epileptic fits
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Lithium toxicity


5) An Angiotensin antagonist
A) CaptoprilB) Losartan
C) VerapamilD) Nicorandil
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Losartan


6) A hormone secreted by the anterior lobe of pituitary gland
A) MineralocorticoidsB) Gonadotropin releasing hormone
C) Growth hormoneD) Thyrotropin releasing hormone
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Growth hormone


7) All the following General anaesthetics are administered intravenously except
A) KetamineB) Propofol
C) HalothaneD) Thiopentone Sodium
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Halothane


8) The latin term "Oris" denotes
A) to mouthB) Ever hour
C) when necessaryD) at bed time
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : to mouth


9) Lanolin is
A) BeeswaxB) Woolfat
C) Paraffin waxD) Borax
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Woolfat


10) Diabetes insipidus is due to deficiency of
A) OxytocinB) Insulin
C) VasopressinD) Aldosterone
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Vasopressin