MATHEMATICS > Time and Work
1) An office follows five days a week system with each day of 8 hours. A man gets RS 2.40 per hour for regular work and RS 3.20 per hour for overtime. If man earns RS 432 in four weeks, how many hours does he work for
A) 180 hoursB) 175 hours
C) 160 hoursD) 195 hours
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 175 hours


2) 20 men take 10 days to complete a job working 12 hours a day. Find the number of men required to complete a job, twice as large, in 30 days working 8 hours a day
A) 15B) 30
C) 25D) 20
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : 30


3) Smita, Monica and Reema can type a 50 page document in 4 hrs, if they work together. Smita herself can type it in 12 hrs and Reema can do it in 10 hours. Monica alone can type in it
A) 10 hoursB) 12 hours
C) 15 hoursD) 18 hours
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 15 hours


4) A worker is engaged for 30 days on the condition that he will be paid RS 75 for each day he works but if he is absent, he will not get daily wages but also be fined RS 22.50 for that day. At the end of 30 days, the employee paid the worker RS 1275 in all. For how many days, was the worker absent
A) 6B) 9
C) 10D) 8
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 10


5) Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25 PERC more efficient than Sak number of days taken by Tanya to do the same piece of work is :
A) 15B) 16
C) 18D) 25
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 16


6) A,B and C can complete a piece of work in 24, 6 and 12 days respectively working together, they will complete the same work in
A) 1/24 dayB) 7/24 day
C) 3 3/7 dayD) 4 day
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : 3 3/7 day


7) There are 400 children in a children’s home. If each one is given 200 gm of ration daily, it is enough for 30 days. 100 more children join the home and ration intake is reduced to 150 gm per day.The ration will be sufficient for
A) 30 daysB) 32 days
C) 35 daysD) 40 days
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 35 days


8) Jafer can complete a work in 6 days. Shyam can complete the same work in 3 days. In how many days Jafer and Shyam together can complete the work :
A) 1B) 2
C) 4D) 5
View AnswerDiscuss on this        Sub Inspector Answer key
Answer : 2


9) Seven men can complete a work in 12 days. They started the work and after 5 days, two men left In how many days will the work be completed by the remaining men
A) 5.8 daysB) 6.8 days
C) 9.8 daysD) 8 Days
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : 9.8 days


10) A and B can do a work in 12 days B and C can do it in 15 days C and A can do it in 20 days.
Then the number of days required to complete the work A,B,C together is
A) 5B) 10
C) 15D) 20
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : 10