MATHEMATICS > Simple Interest
1) There is 60 PERC increase in an amount in 6 years at simple intrest. What will be the compound intrest on RS 12,000 after 3 years at the same rate
A) RS 2160B) RS 3120
C) RS 3972D) RS 6240
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : RS 3972


2) At what rate percent compound interest does a sum of money become four-fold in 2 years
A) 150 PERCB) 100 PERC
C) 200 PERCD) 250 PERC
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 200 PERC


3) A sum of money doubles itself in 20 years in simple interest. Then the rate of intrest per annum is
A) 5 PERCB) 4 PERC
C) 5.5 PERCD) 4.5 PERC
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : 5 PERC


4) At simple interest RS. 1,000 becomes RS. 1,150 in 3 years. If the interest rate is increased by 3 PERC then total amount is
A) 1,400B) 1,300
C) 1,140D) 1,240
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : 1,240

Here p=1000,S.I=150,n=3 yrs, r=x then 150=(1000*x*3)/100
x=5 PERC
Now given x=5+3=8,hence S.I=(1000*8*3)/100=240
Hence amount will be 1000+240=1240

5) Rs. 800 becomes Rs. 956 in 3 years at certain simple rate of interest. If the rate of interest is increased by 4 PERC, what amount will Rs. 800 become in 3 years?
A) Rs. 1,020.80B) Rs. 1,025
C) Rs. 1,052D) Rs. 1,080.20
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Rs. 1,052


6) A sum was put at simple interest at a certain rate for 2 years. Had it been put at 3 PERC higher rate, it would have-fetched Rs. 300 more. Find the sum.
A) Rs. 5,000B) Rs. 4,000
C) Rs. 10,000D) Rs. 1,000
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Rs. 5,000


7) Simple interest for Rs. 5,000 at the rate of 5 PERC for 2 years is
A) Rs.250B) Rs. 500
C) Rs. 750D) Rs. 800
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Rs. 500


8) If the principal is Rs. 3000 and rate of intrest 4 PER .then the difference between simple intrest and compound intrest is
A) Rs. 80.00B) Rs. 4.80
C) Rs. 6.80D) Rs. 48.00
View AnswerDiscuss on this        GRP_4_2011
Answer : Rs. 4.80