MATHEMATICS > Profit and Loss
1) A, B, and C enter into a partnership in the ratio (7/2) (4/3) (6/5). After 4 months, A increases his share 50 PERC. If the total profit at the end of one year be RS 21,600 then B's sahre in the profit is
A) RS 2100B) RS 2400
C) RS 2600D) RS 4000
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : RS 4000


2) A,B,C subscribe RS. 50,000 for a business. A subscribes RS. 4000 more than B and B RS. 5000 more than C. Out of a total profit of RS. 35,000 A receives :
A) RS. 8,400B) RS. 11,900
C) RS. 13,600D) RS. 14,700
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : RS. 14,700


3) Anil invested an amount of RS 50,000 start a software business. After six months jaspa joined him with an amount of RS 80,000. At the end of three years they earned a profit on RS 24,000. What is Anil's share in profit
A) RS 14,000B) RS 10,200
C) RS 12,500D) none of these
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : RS 12,500


4) A shopkeeper mixes 26 kg of tea at RS 2 per kg with 30 kg of tea of other variety at RS 3.60 per kg and sells the mixture at RS 3 per kg. What is his profit
A) 8 PERCB) 5 PERC
C) 10 PERCD) None of the above
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 5 PERC


5) 'A' sold a motor cycle to 'B' at a gain of 15 PERC, 'B' sold it to 'C at a gain of 20 PERC. If 'C paid RS 897, then'A' would have paid
A) RS 350B) RS 1,210
C) RS 750D) RS 650
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : RS 650


6) Abdul has purchased a cycle for 4,176. The manufacturer earns a profit of 16 PERC and both wholesaler and retailer earn profit at the rate of 20 PERC each. The manufacturer’s cost price is
A) 3,200B) 3,000
C) 2,700D) 2,500
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 2,500


7) A Merchant sells two dolls of price respectively Rs.100 and Rs.150 with a profit of 30 PERC on first and a loss of 30 PERC on second. What is his net profit/loss
A) 6 PERC lossB) 6 PERC gain
C) 15 PERC lossD) 15 PERC gain
View AnswerDiscuss on this        Sub Inspector Answer key
Answer : 15 PERC loss


8) A man borrows Rs. 800 at 4 PERC interest per annum and Rs.700 at 5 PERC intrest per annum for the same period. If he pays a sum of Rs. 268 as total intrest then the time for which he borrowed the sum is
A) 2 yearsB) 3 years
C) 4 yearsD) 5 years
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : 2 years


9) After successive discounts of 12 PERC and 5 PERC an article was sold for Rs. 209. what was the original price of the article
A) 226B) 252
C) 250D) 269
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : 250


10) By selling an article for Rs. 480 a person lost 20 PERC for what amount should he sell it to make a profit of 20 PERC
A) Rs. 800B) RS. 760
C) RS. 720D) RS. 680
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : RS. 720