MATHEMATICS > Probability
1) One card is drawn from a pack of 52 cards, each of the 52 cards being equally likely to drawn. Find the probability that the card drawn is black
A) 1/2B) 1/4
C) 8/13D) can't be determined
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 1/2


2) Three positions of the same die are given. Find the number opposite to the side represented by 2
A) 5
B) 3
C) 6
D) 1
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : 3


3) A fair coin is tossed 100 times and head occurs 58 times and tail occurs 42 times. The experimental probability of getting a head is
A) 50/100B) 42/100
C) 58/100D) 42/58
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 58/100


4) Two dice are thrown simultaneously. The probability of getting a doublet is
A) 1/36B) 1/3
C) 1/6D) 2/3
View AnswerDiscuss on this        VAO QUESTION PAPER WITH ANSWER KEY 2014
Answer : 1/6


5) If two dice are thrown what is the probability that sum of the two faces obtain is naither 7 or 11
A) 7/9B) 9/7
C) 1/7D) 1/9
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 7/9


6) A perfect dice is tossed twice. find the probability of getting a total of 9
A) 9B) 1/9
C) 2/9D) 9/2
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 1/9


7) Standard devision of a set of 50 Observations is 6:5. if value of each observation is increased by 5, then the standard deviation is
A) 2.5B) 1.5
C) 3.5D) 1.0
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 2.5


8) in n (A)=5 the n(P(A)) is
A) 32B) 16
C) 8D) 64
View AnswerDiscuss on this        GRP_4_2011
Answer : 32


9) A fair die is rolled. The Probability of getting an even number on the face of the die is
A) 1/4B) 3/4
C) 1/3D) 1/2
View AnswerDiscuss on this        GRP_4_2011
Answer : 1/2

On a Fair Number Cube, the numbered faces 1 through 6 have an equal likelihood of being rolled -- in other words each number has a 1/6 chance of being rolled. The likelihood then of rolling any of the three even numbers is 3/6 (or 1/2)