MATHEMATICS > GENERAL
1) A student multiplied a number by 3/5 instead of 5/3. What is the percentage error in the calculation
A) 34 PERCB) 44 PERC
C) 54 PERCD) 64 PERC
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 64 PERC


2) Volume of 95 PERC alcohol required to prepare 500 ml of 20 PERC alcohol is
A) 80 mlB) 50 ml
C) 105 mlD) 150 ml
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : 105 ml


3) there are two numbers such that sum of twice the first number and thrice the second number 39 The sum of thrice the first number and twice the second number is 120. Which is the smaller number
A) 12B) 42
C) 36D) 32
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 32


4) A class of boys stands in a single line, One boy is 19th in order from both the ends, How many boys are there in the class
A) 37B) 39
C) 27D) 38
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 37


5) the average of four consecutive odd numbers is 12. What is the lowest odd number
A) 9B) 11
C) 7D) 13
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 9


6) Ratio of number of students studying Maths, Biology and Arts in a college is 3 : 5 : 8. What is the new ratio of students studying Maths, Biology and Arts respectively if there is an increased 20 PERC, 40 PERC and 25 PERC in students studying Maths, Biology and Arts
A) 18 : 35 : 50B) 3 : 10 : 10
C) 4 : 8 : 5D) none of these
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 18 : 35 : 50


7) A bus starts from Nagpur with number of women equal to half the number of men. When it reaches Hyderabad, 10 men left the bus and 5 women entered; the number of men and women became equal. How many passengers were there in the bus initially
A) 75B) 45
C) 35D) None of the above
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 45


8) A is the father of X and B is the mother of Y. The sister of X & Z is Y. Which of the following statements is definitely not true
A) B is the wife of AB) B has one daughter
C) Y is the son of AD) X is the sister of Z
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Y is the son of A


9) 3/5 of 4/7 of 5/12 of 1015 = ?
A) 220B) 340
C) 145D) None of these
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 145


10) A tank is filled in 5 hours by three pipes A, B and C. The pipe C is twice as fast as B and B is twice as fast as A. How much time will pipe A alone take to fill the tank
A) 35 hoursB) 25 hours
C) 20 hoursD) None of the above
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 20 hours