MATHEMATICS > Compound Interest
1) What is the difference between the compound interests on RS 5000 for 1 1/2 years at 4 PERC annum compounded yearly and half-yearly
A) RS 2.04B) RS 3.06
C) RS 4.08D) RS 8.30
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : RS 2.04


2) A certain sum of money becomes RS 880 in two years at 5 PERC rate of simple interest. If the same sum is put on compound interest for the same period at same interest rate, what will be the compounded sum
A) RS 884B) RS 883
C) RS 885D) none of these
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : RS 884


3) Find the compound interest on Rs 14000 for 2 years at 5 PERC per annum
A) Rs 1335B) Rs 1370
C) Rs 1410D) Rs 1435
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : Rs 1435


4) The difference between simple and compound interest compounded annually on a certain sum of money in 2 years at 4 PERC annum is RS.1. The sum (in Rs.) is
A) Rs. 625B) Rs. 630
C) Rs. 640D) Rs. 650
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : Rs. 625


5) The difference between compound interest and the simple interest on RS. 1,250 for 2 years at 8 PERC is
A) Rs. 2B) Rs. 4
C) Rs. 6D) Rs. 8
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : Rs. 8


6) The compound interest on RS. 30,000 at 7 PERC per annum is RS. 4,347. The period in years is
A) 2B) 2 1/2
C) 3D) 4
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : 2


7) Malini depostied RS. 7,000 with a finance company for 3 years at an interest of 15 PERC annum. What is the compound interest that Malini will get after 3 years
A) Compound interest - RS. 3,246, amount - RS. 13,246B) Compound interest - RS. 3,646, amount - RS. 10,646
C) Compound interest - RS. 6,436, amount - RS. 16,046D) Compound interest - RS. 4,636, amount - RS. 14,636
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : Compound interest - RS. 3,646, amount - RS. 10,646


8) If the simple interest for an amount at 4 PERC per annum for 3 years is Rs.1,200. Find the compound intrest at the same rate for the same amount for 2 years.
A) Rs.10,116B) Rs.10,720
C) RS.10,616D) Rs.816
View AnswerDiscuss on this        VAO QUESTION PAPER WITH ANSWER KEY 2014
Answer : Rs.816


9) At what rate percent compound interest does a sum of money become nine fold in 2 years?
A) 100 PERCB) 200 PERC
C) 300 PERCD) 150 PERC
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : 200 PERC


10) A sum Rs800 amount to Rs915 in Two Years ,Then the compound Interest rate is
A) 6 PERCB) 4 PERC
C) 7 PERCD) 8 PERC
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 7 PERC