MATHEMATICS > Average
1) The diagonal of a rectangle is ?41 cm and its area is 20 sq.cm. The perimeter of the rectangle must be
A) 9 cmB) 18 cm
C) 20 cmD) 41 cm
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 18 cm


2) The average monthly income of P and Q is RS 5050. The average monthely income of Q and R is RS 6250 and the average monthly income of P and R is RS 5200 The monthly income of P is
A) RS 3500B) RS 4000
C) RS 4050D) RS 5000
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : RS 4000


3) Two numbers A and B are such that the sum of 5 PERC of A and 4 PERC of B is two-third of the sum of 6 PERC of A and 8 PERC of B. Find the ratio of A : B
A) 2 : 3B) 1 : 1
C) 3 : 4D) 4 : 3
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 4 : 3


4) Out of four numbers, the average of first three is 16 and that of the last three is 15. If thel number is 18, then the first number is
A) 22B) 21
C) 24D) 19
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 22


5) Of the three numbers, the second is half of the first and the third is three times the first. If the average of the three numbers is 27. The smallest number is
A) 10B) 9
C) 8D) 18
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 9


6) If we arrange the number 1,2,6,3,5,2,4,9 in ascending order, how many numbers keeps the same position
A) 1B) 2
C) 3D) 4
View AnswerDiscuss on this        Sub Inspector Answer key
Answer : 4


7) Average of a and b is 45 and the average of b and c is 35 then a-c =
A) 20B) 30
C) 25D) 15
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : 20


8) Study the following bar-graph and answe the question given below
A Company in certain period of fertilizer production (10000 tonnes)
The average production of 1996 and 1997 was exactly equal to the average production of which of the following pairs of years
A) 2000 and 2001
B) 1999 and 2000
C) 1995 and 1999
D) 1995 and 2001
View AnswerDiscuss on this        CES General paper
Answer : 1995 and 2001


9) The average salary of all workers in the factory RS. 60. The average salary of 12 officer is RS. 400. The average salary of rest is RS. 56. Find the total no of workers in the factory
A) 1116B) 1032
C) 1212D) 1132
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : 1032


10) Babu has 540 cakes. He wants to distribute them equally to some persons. If the number of cakes given to each person is equal to 15 PERC of the number of persons,Find the number of cakes given to each person
A) 60B) 20
C) 9D) 54
View AnswerDiscuss on this        VAO QUESTION PAPER WITH ANSWER KEY 2014
Answer : 9