MATHEMATICS > Area
1) A man walked diagonally across a square plot. Approximately what was the percentage saved by not walking along te edges
A) 20B) 24
C) 30D) 33
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 30


2) What is the least number of square tiles required to pave the floor of a room 15 m 17 cm long and 9 m 2 cm broad
A) 814B) 820
C) 840D) 844
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 814


3) The Minimum no. of square size tiles to fill the floor of a room measuring 9 m x 6 2/5 m, is
A) 1240B) 1400
C) 1440D) 1660
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 1440


4) A circular ground of radius 7 m has a path of width 7 m around it on its outside. The area of the path is approximately equal to---------------------. ( ?=22/7)
A) 154 sq.mB) 308 sq.m
C) 462 sq.mD) 616 sq.m
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : 462 sq.m


5) A toy is in the form of a radius 3.5 cm mounted on a hemisphere of same radius. The total height of the toy is 15.5 cm. total surface area of the toy is
A) 214.5 cm 2B) 146.5 cm 2
C) 324.5 cm 2D) 114.5 cm 2
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 146.5 cm 2


6) A metallic right circuit cone of volume 36? is melt into a sphere. What is the surface area of that sphere
A) 40 ?3?B) 30 ?
C) 46 ?D) 36 ?
View AnswerDiscuss on this        Sub Inspector Answer key
Answer : 36 ?


7) If the surface area and volume of sphere are in the ratio 1:2 what is the radius of the sphere
A) 2B) 3
C) 5D) 6
View AnswerDiscuss on this        Sub Inspector Answer key
Answer : 6


8) If the area of an equilateral triangle is 4sqare root of 3 then its perimeter ius
A) 16mB) 12m
C) 18mD) 9m
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 12m


9) Area of a Rectangle one of whose sides is 6m and diagonal 10m is
A) 60B) 48
C) 30D) 68
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 48


10)
A) >B)
C) D)
View AnswerDiscuss on this        
Answer : c:\tomcat7\webapps\AAAV10_NEW\FileUploadDownload\File_Upload\MAQST-1-OPT-3_app1_15514_0_4_17_Ouput.png