MATHEMATICS > AGE
1) The average age of a husband, wife and their child 3 years ago was 27 years and that of the wife and the child 5 years ago was 20 years. The present age of the husband is
A) 35 YearsB) 40 years
C) 50 yearsD) none of these
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 40 years


2) Te captain of a cricket team of 11 members is 26 years old and the wicket keeper is 3 years older. If the ages of these two are excluded, the average age of the remaining players is one year less than the average age of the whole team. What is the average age of the team
A) 23 yearsB) 24 years
C) 25 yearsD) none of these
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 23 years


3) A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A,B and C be 27, then how old is B
A) 7 yearsB) 8 years
C) 9 yearsD) 10 years
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 10 years


4) A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. The present age of his son is
A) 14 yearsB) 18 years
C) 20 yearsD) 22 years
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 22 years


5) Persent ages of Sameer and Anand are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively what is Anand's present age in years
A) 24B) 27
C) 40D) Cannot be determined
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : 24


6) The age of the father 4 years ago was 8 times the age of his son. At present, the father's age is four times that of his son. Find the present age of son
A) 9 yearsB) 7 years
C) 14 yearsD) 18 years
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : 7 years


7) The ages of Ashok and Raju are in the ratio 5 : 7. Eight years ago, their ages were in the ratio 7 : 13. Find their present ages
A) 15 years and 18 yearsB) 20 years and 28 years
C) 10 years and 14 yearsD) 15 years and 21 years
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : 15 years and 21 years


8) A is 3 years older than B and 3 years younger than C, while B and D are twins. How many years older is Cthan D
A) 6B) 3
C) 2D) equal in age
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : 6


9) The age of Ram and Mukta are in the ratio of 3 : 5. After 9 years the ratio of their age will become 3 : 4. The present age of Mukta (in years) is :
A) 9B) 15
C) 18D) 24
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : 15


10) Ratio of the ages of a father and son at present is 2 : 1. Fifteen years back it was 3 : 1. The present age of the father is
A) 70 yearsB) 65 years
C) 55 yearsD) 60 Years
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : 60 Years