Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
1) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative : _a_b_abaa_bab_abb
A) aaabbB) ababb
C) bababD) babba
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : babba


2) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative : _tu_rt_s__usrtu
A) rtusruB) rsutrr
C) rsurtrD) rsurts
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : rsurts


3) In the following letter series, some of the letter are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. choose the correct alternative : gfe_ig_eii_fei_gf_ii
A) eifgiB) figie
C) ifgieD) ifige
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : ifgie


4) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as on of the alternatives below it. Choose the correct alternative : a_bbc_aab_cca_bbcc
A) bacbB) acba
C) acbaD) caba
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : acba


5) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative : _stt_tt_tts_ :
A) tstsB) ttst
C) ssttD) tsst
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : tsst


6) In an artificial language, 'krekinblaf means 'workforce', 'dritakrekin' means 'groundwork 'krekinalti' means 'workplace'. Which word could mean 'someplace'
A) moropaltiB) krekindrita
C) altiblafD) dritaalti
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : moropalti


7) In an artificial language, 'aptaose' means 'first base', 'eptaose' means 'second base' 'lartabuk' means 'ballpark'. Which word could mean 'baseball'
A) buklartaB) oseepta
C) bukoseD) oselarta
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : oselarta


8) In an artificial language, 'relftaga' means 'carefree', 'otaga' means 'careful', 'fertaga' means 'careless'. Which word could mean 'aftercare'
A) zentagaB) tagafer
C) tagazenD) relffer
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : tagazen


9) In an artificial language, 'morpirquat' means 'birdhouse', 'beelmorpir' means 'bluebird', 'beelclak' means 'bluebell'. Which word could mean 'houseguest'
A) morpirhundeB) beelmoki
C) quathundeD) clakquat
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : quathunde


10) In an artificial language, 'briftamint' means 'militant', 'uftonel' means 'occupied' 'uftonalene' means 'occupation'. Which word could mean 'occupant'
A) elbriftaB) uftonamint
C) elamintD) briftalene
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : uftonamint