LITERATURE > TAMIL
1) Which one of the following is correctly matched?
1) Nannool -  Veerama Munivar
2) Thonnool Velakkam -  Bavananthi
3) Veerasozhiyam -  Bhuthamethran
4) Elakkanavelakkam -  Subbramaniyar
A) IB) II
C) IIID) IV
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : III


2) Match the following with suitable options
1) Kondrai Venthan -  Mayuram Vedanayagam
2) Neethineri Vilakkam -  Sivaprakasar
3) Nanneri -  Awaiyar
4) Ncethi Nool -  Kumaragurubarar
A) 2 3 4 1B) 3 4 2 1
C) 3 2 1 4D) 2 3 1 4
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : 3 4 2 1


3) Tamil Isai Sangam was established at Madras by
A) Sir R.K.Shanmugam ChettairB) Sir Annamalai Chettair
C) Sir M.A.Muthaiah ChettairD) L.P.Ramanathan Chettiar
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : Sir Annamalai Chettair


4) Which is not the work of Ottakkuttar
A) SenkuntarmalaiB) Saraswathi Anthathi
C) Yapparun KalamD) Arumbai Tollayiram
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : Yapparun Kalam


5) The Sangam Literature book which compiled about the "Kadai Yezhu Vallalgal' ( Philanthropists ) is
A) Thiruvezhu KootrirukkaiB) lyinthinai Ezhubathu
C) NatrinaiD) Sirupaanaatruppadai
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Sirupaanaatruppadai


6) The epic which describes the custom of making the newly married couple to start their life on their own in a separate house is
A) ManimegalaiB) Kambaramayanam
C) PeriyapuranamD) Siiappathikaram
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Periyapuranam


7) The phrase 'Vatigan Cheidhi' denotes the Art of
A) PaintingB) Dance
C) SculptureD) Music
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : Painting


8) find the meaning of the underlined word "Mudhu mozhi kanchi"
A) TownB) River
C) Mountain D) Jewel
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Jewel


9) The author of ‘kuil’ magazine was
A) kannadasanB) Bharathiar
C) SuradhaD) Bharathidasan
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Bharathidasan


10) "Kadhai podhi paadal" is known as
A) PeriyapuranamB) Thiruvilaiyadal puranam
C) Vishnu puranamD) Kandha puranam
View AnswerDiscuss on this        GRP_4_2011
Answer : Thiruvilaiyadal puranam