Kerala_KPSC > Sup_Inspector > Sub_Inspector_Answer_key
MATHEMATICS > GENERAL
1) Which of the following is divisible by both 6 and 15
A) 1215B) 1720
C) 2160D) 3260
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2160


MATHEMATICS > H.C.F._and_L.C.M.
2) H.C.F of 24, 48 and 60 is
A) 6B) 8
C) 12D) 24
View AnswerDiscuss on this
Answer : 12


MATHEMATICS > Area
3) If the surface area and volume of sphere are in the ratio 1:2 what is the radius of the sphere
A) 2B) 3
C) 5D) 6
View AnswerDiscuss on this
Answer : 6


MATHEMATICS > Profit_and_Loss
4) A Merchant sells two dolls of price respectively Rs.100 and Rs.150 with a profit of 30 PERC on first and a loss of 30 PERC on second. What is his net profit/loss
A) 6 PERC lossB) 6 PERC gain
C) 15 PERC lossD) 15 PERC gain
View AnswerDiscuss on this
Answer : 15 PERC loss


MATHEMATICS > Calendar
5) 1st January 2013 is Tuesday. How many Tuesdays are there in 2013
A) 51B) 52
C) 53D) 54
View AnswerDiscuss on this
Answer : 53


MATHEMATICS > Time_and_Distance
6) Starting from a place P, a man travels 4 km towards North then turns towards right and travels 5 km. After that he turns towards right and travles 8 km. What is his current position with respect to P
A) 4 km towards EastB) 6 km towards South West
C) 4 km towards North EastD) 6 km towards Sout East
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 km towards East

4km south east so answer is None of the above

MATHEMATICS > GENERAL
7) Find next term in the sequence : 4,9,25,49, __ :
A) 81B) 121
C) 138D) 1024
View AnswerDiscuss on this
Answer : 121


PUZZLES > NUMBER
8) Find the odd one out num
A) 8425B) 6325
C) 7225D) 9225
View AnswerDiscuss on this
Answer : 7225


PUZZLES > WORD
9) Find the next term in the sequence : B, C, E, G, K, ____ :
A) lB) M
C) ND) O
View AnswerDiscuss on this
Answer : M


PUZZLES > WORD
10) In a certain coding APPLE is codded as 512161601. Then MANGO is coded as :
A) 1507140113B) 1301140715
C) 15714113D) 1570141013
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1507140113