Kerala_KPSC > Sup_Inspector > PHARMACIST_GRADE_2_HEALTH_SERVICES_2014
GENERAL > GENERAL
1) Who implemented 'Misra Bhojana Programme'(dining along with the lower castes) to fight against the evils of caste system in kerala
A) K. AyyappanB) K. Kelappan
C) Mannathu PadmanabhanD) Sree Narayana Guru
View AnswerDiscuss on this
Answer : K. Ayyappan


GENERAL > GENERAL
2) Who is known as the father of the political movement in Travancore
A) K.P Achutha MenonB) C. Kunjirama Menon
C) Mannath Krishnan NairD) G.P. Pillai
View AnswerDiscuss on this
Answer : G.P. Pillai


HISTORY > AWARDS
3) ' Pritzker Prize ' is considered as the highest honour in the field of ___
A) JournalismB) Inter religious co-operation
C) ArchitectureD) Multi-lingual Education
View AnswerDiscuss on this
Answer : Architecture


GEOGRAPY > POPULATION
4) Which Indian state has the lowest population density
A) MissoramB) Arunanchal Pradesh
C) SikkimD) Kerala
View AnswerDiscuss on this
Answer : Arunanchal Pradesh


GENERAL > GENERAL
5) Which global organisation is behind the 'Earth Hour' observed on every march
A) Amnesty InternationalB) World Wild Fund for Nature
C) GreenpeaceD) UNEP
View AnswerDiscuss on this
Answer : World Wild Fund for Nature


SPORTS > CRICKET
6) The 2017 FIFA Cofederation Cup Football will be held in ____
A) QatarB) Newzeland
C) RussiaD) China
View AnswerDiscuss on this
Answer : Russia


GENERAL > GENERAL
7) Who founded an order entitled the 'Prathyksha Raksha Daiva Sabha'
A) Sree Kumara Guru DevaB) Kandathil Varghese Mappila
C) Blessed Kuriakose Elias ChavaraD) Vagbhadanandan
View AnswerDiscuss on this
Answer : Sree Kumara Guru Deva


GEOGRAPY > RIVER
8) 'Reddimer mishap' in Pallana river is associated with
A) VallatholB) Ulloor
C) KumaranasanD) Poonthanam
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kumaranasan


CIVICS > ELECTION_COMMISSION
9) Present State Election Commissioner of Kerala
A) Nalini NettoB) K. Sasidharan Nair
C) K.M ChandrashekharD) K.P Dhandapani
View AnswerDiscuss on this
Answer : K. Sasidharan Nair


PHYSICAL_SCIENCE > CHEMISTRY
10) Name the world's thinnest and strongest nano material
A) GrapheneB) Titanium Nanorods
C) Iron NanofoilsD) Copper Nanowires
View AnswerDiscuss on this
Answer : Graphene