HISTORY > MEDIEVAL
1) In the third battle of Panipat, the Marathas were defeated by the
A) MughalsB) Afghans
C) EnglishD) None of the above
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Afghans


2) Reign of Rajaraja Chozhan I
A) 9951014B) 9851014
C) 9851024D) 9951019
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 9851014


3) Which is the last military achievement of Raja raja Chozhan I?
A) naval expedition against the Maldive IslandsB) naval expedition against the Sri lanka Islands
C) naval expedition against the Malaysia IslandsD) naval expedition against the Andaman Islands
View AnswerDiscuss on this        
Answer : naval expedition against the Maldive Islands


4) Who was called Mummudi-Chozhan?
A) Rajaraja Chozhan IIB) Rajendra Chozhan I
C) Rajadhiraja ChozhanD) Raja raja Chozhan I
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Raja raja Chozhan I


5) The Chozhan king who wears three crowns the Chera, Chozhan and Pandya are called as
A) Mummudi-ChozhanB) Mundru-mudi-Chozhan
C) Mundram-mudi-ChozhanD) Chera-Chozhan-Pandya Chozhan
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Mummudi-Chozhan


6) Which is the first war achievement of Raja raja Chozhan I?
A) He captured MysoreB) He captured Ganga
C) He captured Sri lankaD) He captured Kerala
View AnswerDiscuss on this        
Answer : He captured Kerala


7) Name of navy headquarters of Raja raja Chozhan I?
A) NagapattinamB) Thanjavur
C) ThoothukudiD) kadaloor
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Thanjavur


8) when Raja raja Chozhan I was died?
A) 1012B) 1018
C) 1011D) 1014
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 1014


9) What is the name of Pandya king who was defeated by Raja raja Chozhan I
A) AmarabhujangaB) Jatavarman Sundara Pandyan
C) Nedunj CheliyanD) Musiri Mutriya Cheliyan
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Amarabhujanga


10) What is the name of chera king who was defeated by Raja raja Chozhan I
A) Nandivarman IIB) Bhaskara Ravi Varman
C) Ravi Rama VarmaD) Rama Varma Kulashekhara
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Bhaskara Ravi Varman