GEOGRAPY > POPULATION
1) As per the census 2011, India's population was 1.21 billon, Which is ________ percent
A) 18.5 PERCB) 17.5 PERC
C) 16.5 PERCD) 15.5 PERC
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : 17.5 PERC


2) Match the following states with their size of population (2011)
1) Manipur -  29,64,007
2) Megahalaya -  19,80,602
3) Mizoram -  27,21,756
4) Nagaland -  10,91,014
A) 2 4 1 3B) 1 2 3 4
C) 4 3 2 1D) 2 1 4 3
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : 2 4 1 3


3) Among the following states, which one is most urbanised
A) Andhra PradeshB) Karnataka
C) KeralaD) Tamil Nadu
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : Tamil Nadu


4) In Indian Sex Ratio during 2011 is
A) 927 females per 1000 malesB) 933 femals per 1000 males
C) 940 females per 1000 malesD) 946 females per 1000 males
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 940 females per 1000 males


5) The first totally literate district in india is
A) Nellore in Andhra PradeshB) Erankulam in kerala
C) Kolar in KarnatakaD) Kancheepuram in Tamil Nadu
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Erankulam in kerala


6) Which day is called as the Indian Census Day?
A) 9 th FebrauaryB) 9th January
C) 9th MarchD) 9th April
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 9 th Febrauary


7) According to 2001 Census, India’s population was
A) 1.027 billionB) 1.037 billion
C) 1.047 billionD) 1.057 billion
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 1.027 billion


8) According to census 2001, in India the sex ration is __________ females per 1000 males
A) 945B) 927
C) 935D) 937
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 937


9) Which state has the lowest level of literacy
A) Uttar PradeshB) Bihar
C) RajasthanD) Madhya Pradesh
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Bihar


10) The last Census was undertaken in
A) 1991B) 2000
C) 2011D) 2001
View AnswerDiscuss on this        
Answer : 2011