GEOGRAPY > NATIONAL PARK
1) The Silent Valley National Park is located at which district of kerala
A) IdukkiB) Palakkad
C) KottayamD) Wayanad
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : Palakkad


2) Which one ofthe following is spread over three States
A) Mudumalai Wildlife SanctuaryB) National Chambal Sanctuary
C) Eravikulam National ParkD) Bandhavgarh National Park
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : Mudumalai Wildlife Sanctuary


3) The last stronghold of Indian Lions in their natural habitat is located in
A) GujaratB) Rajasthan
C) MaharashtraD) West Bengal
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : Gujarat


4) Which of the following places is known for Salt Water Crocodiles
A) BhitarkanikaB) Machilipatnam
C) Pulicat LakeD) Rann of Kutch
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : Bhitarkanika


5) Consider the following Which of the above is/are wetlands ?
1) Keoladeo Ghana National Park
2) Mudumalai Wildlife Sanctuary
3) Sultanpur National Park
4) -
A) 1 and 2 only
B) 3 only
C) 1 and 3 only
D) 1, 2 and 3
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : 1, 2 and 3


6) In tamilnadu sanctuary for peacock is located at
A) MaduraiB) Puthukottai
C) ViralimalaiD) Tanjore
View AnswerDiscuss on this        VAO QUESTION PAPER WITH ANSWER KEY 2014
Answer : Viralimalai


7) Consider the following
1) Ranthambhore National Park and Sariska sanctuary are related to tiger
2) Ranthambhore National Park and Sariska sanctuary are tourist centers of Rajasthan
3) -
4) -
A) Both I and II are correct
B) Both I and II are wrong
C) I is correct and II is wrong
D) II is correct and I is wrong
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : Both I and II are correct


8) Where is the Kaziranga National park located ?
A) AssamB) Gujarat
C) West BengalD) Uttaranchal
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Assam


9) Mukkurthi national park in Nilgiri hills is the sanctuary for
A) TigerB) Peacock
C) LeopardD) Lion
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Tiger