GEOGRAPY > LOCATION
1) Which one of the pairs is not correctly matched
A) Abyssinian Plateau -  Arabia
B) Atlas Mountains -  North-Western Africa
C) Guiana Highlands -  South-Western Africa
D) Okavango Basin -  Patagonia
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : Atlas Mountains--North-Western Africa


2) Paradip port of India mainly handles
A) food grains and steelB) iron ore and coal
C) crude oil and petroleumD) edible oil
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : food grains and steel


3) Out of the following, which place is famous for iron and steel industry
A) FirozabadB) Bokaro
C) DarjeelingD) Hathras
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : Bokaro


4) Which of the following states does not share boundary with Nepal
A) Himachal PradeshB) Bihar
C) Uttar PradeshD) Sikkim
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : Himachal Pradesh


5) Which of the following countries is not in Asia
A) KazakhstanB) Azerbaijan
C) TunisiaD) Yemen
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : Tunisia


6) Which of the following countries doesn't have common border with India
A) ChinaB) Bhutan
C) RussiaD) Burma (Myanmar)
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Russia


7) The Eastern Dedicated freight corridor being built by indian railways will connect
A) Panipat and AllahabadB) Chandigarh and Bhubaneshwar
C) Jawahar Lal Nehru Port to TughlakabadD) Ludhiana and Dankuni
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Ludhiana and Dankuni


8) Which of the following places does not have a Railway Locomotive Factory
A) PatialaB) Bilaspur
C) ChittaranjanD) Jhansi
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Bilaspur


9) At which place is the Kumbh Mela not held
A) Banaras (Kashi / Varanasi)B) Ujjain
C) NasikD) Haridwar
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Banaras (Kashi / Varanasi)


10) Khyber Pass connects Pakistan with
A) IndiaB) Afghanistan
C) IranD) Uzbekistan
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : Afghanistan