GEOGRAPY > CROPS
1) Which of the following states is the largest producer of coffee ?
A) Tamil NaduB) Karnataka
C) West BengalD) Assam
View AnswerDiscuss on this        TNFO_question_paper_answerkey
Answer : Karnataka

Karnataka accounting 53 PERC of production in india.TN 11 PERC,Kerala 28 PERC

2) Which state produces the bulk of natural rubber in India
A) TripuraB) Tamil Nadu
C) KeralaD) Karnataka
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Kerala


3) The largest producer of coffee in India is
A) KeralaB) Tamil Nadu
C) KarnatakaD) Unified Andhra Pradesh
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : Karnataka


4) Consider the following crops : Which of these are Kharif crops?
1) Cotton
2) Groundnut
3) Rice
4) Wheat
A) 1 and 4
B) 2 and 3 only
C) 1, 2 and 3
D) 2, 3 and 4
View AnswerDiscuss on this        CIVIL SERVICE MAIN 2013
Answer : 1, 2 and 3


5) The activity that obtains its resources directly from the nature
A) Primary IndustriesB) Secondary Industries
C) Tertiary IndustriesD) Quaternary Industries
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : Primary Industries


6) Match List I and List II
1) Tea -  Gujarat
2) Rice -  Kerala
3) Tobaco -  Assam
4) Rubber -  West Bengal
A) 2 4 3 1B) 1 2 3 4
C) 4 3 2 1D) 3 4 1 2
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : 3 4 1 2


7) which of the following is NOT a National Symbol
A) Mango FruitB) Dolphin
C) LotusD) cocunut Tree
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : cocunut Tree


8) World's leading producer of tea is
A) KenyaB) Brazil
C) ChinaD) India
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : India


9) Consider the following pairs. Which of the above pairs are correctly matched.
1) Coffee Board -  Bengaluru
2) Tea Board -  Guwahati
3) Tobacco Board -  Hyderabad
4) . -  .
A) 1 onlyB) 1 and 2 only
C) 2 and 3 onlyD) 1, 2 and 3
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : 1 only


10) Cashew tree, introduced by the Portuguese in India in the sixteenth century was brought from
A) U.S.AB) South America
C) AfricaD) Europe
View AnswerDiscuss on this        UPSC IES Question paper with answer key
Answer : South America