GENERAL > PERSON
1) 'Stride toward Freedom' is autobiography of
A) Nelson MandelaB) Khama N Kruma
C) Martin Luther King JrD) Aung Sang Suki
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Martin Luther King Jr


2) Who was the Founder of 'Araya Samaj'
A) Poykayil Sree Kumara Guru DevaB) Bhrahmananda Siva Yogi
C) K.P. KaruppanD) Rajaram Mohan Roy
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : K.P. Karuppan


3) Which one of the following is a Nobel Prize winner
A) Hargobind KhuranaB) Salman Rushdie
C) SarojiniNaiduD) None of these
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Hargobind Khurana


4) Who is the writer of the book - 'We Indians'
A) AbulKalamAzadB) Kushwant Singh
C) GyaniZail SinghD) I.K.Gujral
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Kushwant Singh


5) Who among the following is not associated with 'Sitar'
A) Amir KhusrauB) Ravi Shankar
C) Amjad Ali KhanD) None of the above
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : None of the above


6) Who was the advocate at the famous INA trials
A) Bhulabhai DesaiB) Asaf Ali
C) Subhash Chandra BoseD) C. Rajagopalachari
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Bhulabhai Desai


7) With which art form would you associate Amrita Shergil
A) Vocal musicB) Classical dance
C) PaintingD) Sculpture
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : Painting


8) Who has been awarded the GK Reddy Memorial award, 2014, for outstanding contribution to journalism
A) BarkhaDuttB) Vinod Mehta
C) Vinod DuaD) Nalini Singh
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : Vinod Mehta


9) 'Wings of Fire' is a book written by
A) Dr A P J Abdul KalamB) Khushwant Singh
C) Vikram SethD) Arundhati Roy
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : Dr A P J Abdul Kalam


10) Who was the first Indian women to swim across the English Channel
A) NafisaAliB) Arati Saha
C) Bula ChoudhuryD) J. Sikder
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : Arati Saha