ENGLISH > VERB
1) Match the following
1) Get over -  Reach
2) Get through -  Accessible
3) Get on -  Pass
4) Get to -  Recover
(e) .
A) 4 3 5 2B) 4 3 2 5
C) 4 3 5 1D) 4 2 1 3
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 4 3 5 1


2) Fill in the blanks with suitable phrasal verb : I thought we were going to win the match I felt ________ when we lost
A) let downB) let up
C) let inD) let off
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : let down


3) Find the sentence in which the underlined words is used as a verb?
A) Watch the signB) Sign the paper
C) Show me a signD) A sign was given
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : Sign the paper


4) Identify the tense form of the verb underlined : They have been building the bridge for several months.
A) Perfect tenseB) Present perfect continuous tense
C) Simple present tenseD) Present perfect tense
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Present perfect continuous tense


5) Fill in the blanks with the correct verb forms given in sequence The teacher ________ the exercises which Nila ________
A) corrected, had preparedB) corrected, prepares
C) corrects, is preparingD) corrects, have prepared
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : corrected, had prepared


6) Select the correct question tag: His mother cooks well
A) did she?B) doesn't she?
C) does she?D) don't she?
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : doesn't she?


7) Choose the verb : Thedulkar _____ (bat) since the match started this morning
A) battedB) is batting
C) has been battingD) has batted
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : has been batting


8) Identify the sentance that contains a verb in its active form
A) The work was completed by the studentsB) The old man completed his work
C) The gifts were issued to the childrenD) The culprits must be arrested by the police
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : The old man completed his work


9) Identify the statence with verb in its passive form
A) The symposium was inaugurated the symposiumB) The Director inaugurated the symposium
C) The workers are painting the wallsD) Gopi has written a poem
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : The symposium was inaugurated the symposium


10) Find out the odd word (verb):
1) read2) reader
3) readable4) readings
View AnswerDiscuss on this        
Answer : read