ENGLISH > POEM
1) Who wrote the collection of poems called The Golden Threshold
A) ShakespeareB) Bankim Chandra Chattopadhyay
C) Sarojini NaiduD) Harivansh Rai Bachchan
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Sarojini Naidu


2) In which of the poem does the following occur
A) Be The BestB) Snake
C) GitanjaliD) Women’s Rights
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Be The Best


3) which one of the following drama is not written by Shakespeare
A) Richard IIB) Edward II
C) Henry IVD) Henry VIII
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Edward II


4) Which of the following poems is written by an Indian Poet?
A) The ApologyB) Where the Mind is Without Fear
C) Going For WaterD) Earth
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Where the Mind is Without Fear


5) Match the pen names in Column A to the writers in Column B and choose the correct answer from the codes given below :
1) 0 Henry -  Charles Lutwidge Dodgson
2) Madhvikutty -  William Sydney Porter
3) Lewis Carroll -  Hector Hugh Munro
4) Saki -  Kamala Das
A) 1 2 4 3B) 2 4 1 3
C) 3 2 4 1D) 4 3 2 1
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : 2 4 1 3


6) Which state does the poet Kamala Surraya belong to?
A) Tamil NaduB) Kerala
C) MaharastraD) Andra Pradesh
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Kerala


7) Which of the following poems is written by Lewis Caroll?
A) Is Life, But a Dream?B) The man he killed
C) TheApologyD) English Words
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Is Life, But a Dream?


8) Which of the following is not a poem
A) Punishment in KindergartenB) Making Visible the Invisible
C) The Solitary ReaperD) The cry of the children
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Making Visible the Invisible


9) __________ was the author, whose story has been adapted as 'Caught Sneezing'.
A) Rudyard KiplingB) Rabindranath Tagore
C) Oscar WildeD) Kamala Das
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Oscar Wilde


10) Mention the poem in which the following lines appear : "He should be lurking in the shadowSliding through the long grass".
A) The Bird and the CrumbB) A Tiger in the Zoo
C) The Road Not TakenD) Snake
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : A Tiger in the Zoo