ENGLISH > GENERAL
1) Choose the correct meaning for the idiom : The alpha and the omega
A) Very costly itemsB) assorted items
C) the beginning and the endD) a nice act
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : the beginning and the end


2) Choose one word which can be substituted for the given words Too much official formality
A) DelayedB) Formality
C) OfficiousnessD) Red-tapism
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Red-tapism


3) Choose one word which can be substituted for the given words : One who believes in God
A) AgnosticB) Theist
C) DevoteeD) Secularist
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Devotee


4) Choose he word which is closes to the similar in meaning to the word given in capital letter : MERCURIAL
A) StudiousB) Sprightly
C) Hot-temperedD) Handsome
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Studious


5) Choose one word which can be substituted for the given words : A short walk for pleasure or exercise
A) JogB) Stroll
C) GallopD) Promenade
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Stroll


6) Choose the word which is closest to the opposite in meaning to the word given in capital letter : DORMANT
A) AncientB) Modern
C) PermanentD) Active
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Active


7) Choose the correct meaning for the idiom : To leave no stone unturned
A) To keep clean and tidyB) To try utmost
C) To work enthusiasticallyD) To change the things
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : To try utmost


8) Fill in the blanks choosing the most appropriate word from the options given. He is very keen ____ going abroad for higher studies
A) forB) at
C) overD) on
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : on


9) Fill in the blanks choosing the most appropriate word from the options given Vikram should ____ her at the top of his voice, but she didn't hear and went on
A) atB) to
C) againstD) for
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : against


10) Choose the word which is closest to the opposite in meaning to the word given in capital letter: CONCUR
A) PertainB) Reveal
C) opposeD) Delay
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : oppose