ENGLISH > COMPREHENSION
1) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
How many sons does T have
1) One2) Two
3) Three4) Four
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Two


2) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
How is U related to T
1) Son2) Daughter
3) Brother4) Data inadequate
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Son


3) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
Which of the following newspapers is read by P
1) Bussiness Herald2) The Times of India
3) Navbharat Times4) none of these
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : none of these


4) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
Which of the following is one of the married couples
1) QU2) TU
3) SQ4) ST
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : ST


5) 1. In a family of six persons P,Q,R,S,T and U there are three gents and three ladies
2. There are two married couples and two persons are unmarried
3. Each of them reads a different newspaper, viz, The Times of India, Indian Express, Hindustan Times, Business Herald, Navharat Times and The Tribune.
4. T, Who reads Indian Express, is the mother-in-law of P who is the wife of R.
5. S is the father of U and he does not read The Times of India or The Tribune.
6. Q reads Navbharat Times and she is the sister of U who reads Hindustan Times.
7. R does not read The Tribune.
Who among the following reads the Time of India
1) P2) R
3) S4) Data inadequate
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : R


6) Read the passage and select the incorrect statement to the passage from the given options :
Teachers are earnestly requested to discourage note learning from prepared notes and assist students to write on their own
A) Teachers should insist the students to follow their notesB) Teachers discourage by hearting the lesson
C) Teachers should encourage students students to write on their ownD) Teachers should buy and give the bazzar guide to students
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Teachers should encourage students students to write on their own


7) Read the passage and select the correct sentence from the options given below :
Built in the year 1010 by King Raja Chola stood a symbol of flourishing sculptural Expertise and rice culture of ancient India
A) King Raja Raja Chola born in 1010B) King Raja Raja Was an expert in sculpture
C) The Big temple stood a place of King Raja Raja Chola’s courtD) The Big temple stood a symbol of flourishing sculptural expertise and rice culture of ancient India
View AnswerDiscuss on this        
Answer : The Big temple stood a symbol of flourishing sculptural expertise and rice culture of ancient India


8) Reading the passage and choose the statement from the options given below While they are students, their attitude towards the Government of the country such as it may be good, bad or indifferent, should be one of acquiescence, loyal acquiescence
A) Students should be loyal to their countryB) Students should accept the their country
C) Students should follow the code and law of their countryD) Students should take part in politics
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Students should accept the their country


9) Newton returned to cambridge in order to formulate this simple key to the riddle of the universe. As a result of his leisurely observation of the unimportant little things of his daily life. he had made one of the most important discoveries of history
pick out the false statement
A) He always looks at little thingsB) Little things are not important
C) His observation of the trival thing had helped him to discover a theoryD) His theories are always the outcome of his keen observation
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : Little things are not important


10) A,B,C,D,E all have six balls. B gives two balls to E who gives one ball to D. A gives four balls to C who gives two balls to B.B gives three balls to D, Who gives one ball to A.
Now, who has got the maximum number of balls
1) B2) C
3) D4) E
View AnswerDiscuss on this        BED AUG 2014
Answer : D