ENGLISH > COMPOUND SENTENCE
1) Identify the compound sentence :
A) If he is at home I shall see himB) He may be at home and in that case I shall see him
C) In the event of his being at home, I shall see himD) In case of his being at home, I shall see him
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : He may be at home and in that case I shall see him


2) Identify the sentence : You must either pay the bill at once or return the goods
A) CompoundB) complex
C) SimpleD) none
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : Compound


3) Identify the sentence : Time files fast, yet it sometimes appears to move slowly
A) complexB) Simple
C) CompoundD) none
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : Compound


4) Match the words under Column A with the words under Column B to form compound words :
1) good -  forgotten
2) nerve -  humoured
3) long -  fangled
4) new -  racking
A) 2 1 3 4B) 1 2 3 4
C) 2 4 1 3D) 3 2 4 1
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : 2 4 1 3


5) Select the compound sentence :
A) The power, of garlic is widely discussed by the medical communityB) There is increasing evidence that garlic can lower cholestrol levels
C) Doctors advise us to include garlic in our dietD) The garlic may smell bad, but it can save our lives from heart diseases
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : The garlic may smell bad, but it can save our lives from heart diseases


6) Identify the type of this sentence : The old TV belongs to my sister and it needs repair
A) SimpleB) complex
C) CompoundD) None of these
View AnswerDiscuss on this        Group 4 held on 2013
Answer : Compound


7) Identify the sentence.
The boy disobedient, so the teacher punished him
A) SimpleB) Compound
C) complexD) none
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : Compound


8) Identify the compound sentence:
1) The farmer was old and so he could not plough the field himself2) He is too tired to walk
3) After he had done the sums he went to bed4) As he worked hard he completed the work
View AnswerDiscuss on this        
Answer : The farmer was old and so he could not plough the field himself