ENGLISH > ANTONYMS
1) Choose the word which is closest to the opposite in meaning to the word given in capital letter : DWARF
A) PygmyB) Giant
C) RogueD) Classic
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Giant


2) Choose the correct meaning for the idiom : Oily tongue
A) FlatteryB) Hungry Person
C) Strong CriticD) Rich food
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Flattery


3) Match the following homophones with their related meaning and select the answer from the given codes
1) Pair -  Cut off
2) Pear -  Equal value
3) Pare -  A fruit
4) Par -  Two similar things
A) 3 1 2 4B) 4 3 2 1
C) 4 3 1 2D) 1 2 3 4
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 4 3 1 2


4) Match the following
1) Laugh at -  Emerge
2) Inquire of -  Make fun of
3) Conscious of -  Ask for
4) Step of -  Aware of
A) 1 3 4 2B) 2 1 3 4
C) 3 2 1 4D) 2 3 4 1
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 2 3 4 1


5) Find out meaning for the underline word : She reproached herself.
1) Praised
2) Looked
3) Questioned
4) Picturised
5. Criticised
A) 3,4
B) 3,5
C) 5
D) 3
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 5


6) Find out the set of antonyms for the underlined words : His reputation increased Proportionately
1) Desirable, entirely
2) Fame, completely
3) Natorious, entirely
4) Lost fame, wholly
e. Name, solely
A) 3 and 5
B) 1 and 2
C) 3 and 4
D) 2 and 4
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 3 and 4


7) Match the folowing antonyms
1) Vanish -  Release
2) Narrow -  Nevice
3) Veteran -  Appear
4) Retain -  Wide
A) 3 4 2 1B) 1 3 2 4
C) 4 2 1 3D) 3 1 4 2
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 3 4 2 1


8) Match the following phrases given in Column A with their meaning in Column B
1) See over -  Noticeable
2) Turndown -  Be criticised
3) Under fire -  Examine carefully
4) Stand out -  Refused
A) 3 4 2 1B) 3 2 4 1
C) 1 3 4 2D) 2 1 3 4
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 3 4 2 1


9) Match the following phrases given in Column A with their meaning in Column B
1) On the edge of -  afraid
2) Frightened of -  At the up of
3) Burn with -  Confident
4) Be sure of -  verwhelmed
A) 4 3 1 2B) 1 2 3 4
C) 3 1 4 2D) 2 1 4 3
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 2 1 4 3


10) Match the following words given in column A with their meaning in Column B
1) Diligence -  Unusual
2) Exceptional -  Limited
3) Warped -  Steady effort
4) Restricted -  Bent
A) 1 3 2 4B) 4 1 3 2
C) 3 1 4 2D) 3 2 1 4
View AnswerDiscuss on this        GROUP II 2012
Answer : 3 1 4 2