COMPUTER SCIENCE > HARDWARE
1) In computer terminology a bus is a/an
A) electronic track systemB) part of register
C) Data transfer pathD) part of a CPU
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Data transfer path


2) Which was the bulkiest PC
A) Ist Generation ComputerB) IInd Generation Computer
C) IIIrd Generation ComputerD) IVth Generation Computer
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : Ist Generation Computer


3) Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information
A) Floppy disketteB) Hard disc
C) Permanent diskD) none of these
View AnswerDiscuss on this        RRB_JE_2014_Answer-key
Answer : Hard disc


4) CD-ROM is a
A) Magnetic memoryB) Secondary memory
C) Semiconductor memoryD) Memory register
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : Secondary memory


5) The speed of the world's fastes super computer is
A) 33.88 petaflopsB) 33.87 petaflops
C) 33.86 petaflopsD) 33.83 petaflops
View AnswerDiscuss on this        Group 2 2014 Answer Key
Answer : 33.86 petaflops


6) The refresh rate of a monitor is measured in
A) pixelB) bit
C) hertzD) dot-pitch
View AnswerDiscuss on this        
Answer : pixel


7) Consider the following five processes with the length of the CPU burst time given in milliseconds together with arrival time and priority. In priority scheduling the average turn around time will be
A) 20.6 ms
B) 18.6 ms
C) 21.6 ms
D) 22.5 ms
View AnswerDiscuss on this        HELD ON MAY 2013
Answer : 20.6 ms


8) The brain of a computer is
A) CPUB) UPS
C) CADD) IBM
View AnswerDiscuss on this        GRP_4_2011
Answer : CPU