COMPUTER SCIENCE > GENERAL
1) The operating system called UNIX is typically used for
A) Desktop computersB) Laptop computers
C) SupercomputersD) all of these
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : all of these


2) What is the default file extension for all Word documents
A) FILB) TXT
C) DOCD) WRD
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : DOC


3) Which of the following is a Web browser
A) PaintB) PowerPoint
C) FirefoxD) Word
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Firefox


4) Which of the following memories is an optical memory
A) Floppy DiskB) CD-ROM
C) Core MemoriesD) Bubble Memories
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Bubble Memories


5) The number system on which the modern computers operate is________
A) Decimal number systemB) Octal number system
C) Binary number systemD) Hexadecimal number system
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Binary number system


6) The following is not a input device
A) KeyboardB) Printer
C) Voice recognition deviceD) Optical scanner
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Printer


7) The word length of a computer is measured in :
A) bitsB) bytes
C) milliMetersD) metres
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : bits


8) A byte represents a group of
A) 8 bitsB) 10 bits
C) 22 bitsD) 32 bits
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : 8 bits


9) A computer virus is
A) a hardwareB) a computer program
C) a client serverD) a read-only memory
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : a computer program


10) Which of the following devices is not an output device
A) visual display unitB) Plotter
C) key boardD) Printer
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : visual display unit