History > indian-national-movement > freedom-fighters > Veerapandiya-Kattabomman
1) Birth place of Veerapandiya Kattabomman
A) PanchalankurichiB) Kayathar
C) OttapidaramD) Kanci
View AnswerDiscuss on this
Answer : Panchalankurichi


2) Reign of Veerapandiya Kattabomman was
A) 1780 – 1809B) 1790 – 1819
C) 1790 – 1799D) 1780 – 1799
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1790 – 1799


3) In which year Veerapandiya Kattabomman hanged to death
A) 1789B) 1809
C) 1819D) 1799
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1799


4) Who was the collector of East indian company during Veerapandiya Kattabomman period
A) Raya Raghunatha TondaimanB) Oomaithurai
C) Jackson DuraiD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Jackson Durai


5) Veerapandiya Kattabomman hanged in the place
A) PanchalankurichiB) Kayathar
C) OttapidaramD) Kanci
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kayathar


6) Veerapandiya Kattabomman belong to which dynasty
A) NayakB) Chara
C) CholaD) Mughal
View AnswerDiscuss on this
Answer : Nayak


7) Veerapandiya Kattabomman was a
A) soldierB) Minister
C) PoetD) palayakarrar
View AnswerDiscuss on this
Answer : palayakarrar


8) Who was the fater of Veerapandiya Kattabomman
A) Jagaveera KattabommanB) kumarasami Kattabomman
C) Duraisingam KattabommanD) Oomaithurai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Jagaveera Kattabomman


9) In which year Veerapandiya Kattabomman born
A) 1775B) 1760
C) 1770D) 1765
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1760


10) Which British Commonder captured the Poligar of Panachalankurichi, Virapandya Kattabomman and hanged him
A) Lt.MacleanB) Major Banermann
C) Col. AgnewD) Col. Macaulay
View AnswerDiscuss on this
Answer : Major Banermann