History > indian-national-movement > freedom-fighters > Mangal-Pandey
1) Mangal Pandey was a sepoy at ?
A) Royal Gorkha RifleB) 34th Bengal Native Infantary
C) Sikh RegimentD) None of above
View AnswerDiscuss on this
Answer : 34th Bengal Native Infantary


2) Who was the Governer-General of India during the 1857 rebellion?
A) Warren HastingsB) Lord Dalhousie
C) Charles CanningD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Lord Dalhousie


3) What was the date of Mangal Pandey�s execution?
A) 15 AugustB) 1 May
C) 8 AprilD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : 8 April


4) The Indian government commemorated Mangal Pandey by issuing a
A) Postal stampB) Government seal
C) Currency coinD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Postal stamp


5) What is the Lieutenant name who was fired by Mangal Pandey
A) BaughB) Shaikh Paltu
C) HewsonD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Baugh


6) Mangal Pandey belong to which of the British native infantry
A) 19thB) 34th
C) 47thD) 22nd
View AnswerDiscuss on this
Answer : 34th


7) Where did Mangal Pandey’s attack happen in 1857?
A) DelhiB) Meerut
C) BarrakporeD) Kanpur
View AnswerDiscuss on this
Answer :


8) Which of the following statements about Mangal Pandey are correct
1) He refused to use the greased catridge
2) He was a Sepoy in th e 19th native infantry stationed at Berhampur
3) He belonged to the regiment of 34 N.I at Barrackpore
4) He was not punished by the British
A) I and II
B) II and IV
C) II and III
D) I and III
View AnswerDiscuss on this
Answer : I and III


9) Mangal pandey refused to use the greased cartridge and shot down his sergeant at
A) VellorB) Barrackpore
C) CawnporeD) Meerut
View AnswerDiscuss on this
Answer : Barrackpore