History > indian-national-movement > freedom-fighters > Bipin-Chandra-pal
1) Bipin chandra pal died in the year
A) 1932B) 1902
C) 1886D) 1901
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1932


2) Pan-Islamism during Khilafat movement due to which Who was cast off from the Congress
A) Aurobindo GhoseB) Bal gangadhar tilak
C) Lala lajpat raiD) Bipin chandra pal
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bipin chandra pal


3) Who opposed Gandhiji"s non-cooperation Movement of 1920
A) Aurobindo GhoseB) Bipin chandra pal
C) Bal gangadhar tilakD) Lala lajpat rai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bipin chandra pal


4) Who was imprisoned for six months on the grounds of his refusal to give evidence against Sri Aurobindo in the Bande Mataram sedition case.
A) Bipin chandra palB) Aurobindo Ghose
C) Bal gangadhar tilakD) Lala lajpat rai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bipin chandra pal


5) In which year Bipin chandra pal started the "Paridarsak" Bengali weekly magazine
A) 1906B) 1902
C) 1886D) 1901
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1886


6) Who started the "Paridarsak" Bengali weekly magazine
A) Aurobindo GhoseB) Bal gangadhar tilak
C) Bipin chandra palD) Lala lajpat rai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bipin chandra pal


7) In which year Bipin chandra pal started the "New India" English weekly magazine
A) 1906B) 1902
C) 1886D) 1901
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1902


8) Who started the "New India" English weekly magazine
A) Aurobindo GhoseB) Bipin chandra pal
C) Bal gangadhar tilakD) Lala lajpat rai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bipin chandra pal


9) In which year Bipin chandra pal started the "The Bande Mataram" Bengali daily daily paper
A) 1906B) 1902
C) 1886D) 1901
View AnswerDiscuss on this
Answer : 1906


10) Who started the "The Bande Mataram" Bengali daily daily paper
A) Aurobindo GhoseB) Bal gangadhar tilak
C) Lala lajpat raiD) Bipin chandra pal
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bipin chandra pal